Меню
Меню
Витоша рън 2023

28.08.2023 10:09:07

Витоша рън 2023

Витоша рън 2023 София - Състезание по планинско бягане от НДК до Черни връх.

Стотици любители на бягането се събраха в неделната сутрин, за да участват в традиционното планинско бягане "Витоша Рън".
На старта пред пред НДК участваха професионалисти и любители.
18-километровият маршрут до Черни връх е с 1734 метра денивелация.

За поредна година, в град София се проведе състезанието по планинско бягане Витоша рън.
Стотици бегачи и ентусиасти изкачиха Черни връх от Националният дворец на културата в София
Маратонът е с дължина 18 км. и събира хора от всякаква възраст, най-възрастният участник е Йордан Митев, който се включва за пети път и е на 74 години.
Настоящият скоростен рекорд при мъжете от 1 ч., 36 мин. и 45 сек. бе поставен през 2011 г. от Шабан Мустафа, а рекордът при жените от 1 ч., 54 мин. и 30 сек. е регистриран от Милка Михайлова също през 2011 г.

Малко след 9.00 ч., преди Моста на влюбените беше даден стартът на традиционното планинско бягане „Витоша Рън – от НДК до Черни връх".


По същото време към витошкия първенец потеглят два лъчеви похода от хижа „Алеко” и Златните мостове, а третият от с. Железница тръгва в 7.30 часа, като по този маршрут Алеко и доктор Тантилов за първи път изкачват Черни връх.
Кулминацията беше в неделя, на върха, където се състоя Национален туристически събор.
В него участваха представители на туристическите дружества, членове на БТС от цялата страна, както и държавни институции, за които развитието на туризма е приоритет.
Там беше и финалът на най-бързите в планинското бягане НДК - Черни връх.
На върха стотиците участници в планинското изкачване се включват сред хилядите, празнуващи традиционния Национален събор на Български туристически съюз.

Мария Николова, за четвърта поредна година, беше най-бърза от НДК до Черни връх. Шабан Мустафа е шампион при мъжете.
Рекордните над 300 атлети и няколко хиляди туристи изкачиха витошкия първенец, където БТС получи официален лиценз по време на Националния туристически събор.


Мария Николова и Шабан Мустафа са шампионите и в тазгодишното скоростно изкачване на Витоша.
Двамата изминаха най-бързо 18-километровото разстояние от центъра на града до Черни връх.
За Мария това е четвърта поредна победа, докато за Шабан девета и втора поредна.


Двамата поеха лидерството още след старта пред НДК и не го изпуснаха до финала.
Шабан стъпи на върха след 1.44:55 ч., докато Мария стори това за 2.14:38 ч.
Горещото време бе причина постиженията да са далеч от поставените през 2011 г. рекорди – при мъжете 1.36:45 ч. на самия Мустафа, а при жените 1.54:30 ч. на Милка Михайлова, която финишира трета.

Ветеранът шампион Шабан Мустафа отново триумфира в планинското бягане от НДК до Черни връх, младата Мария Николова е първа при жените
По стъпките на Алеко Константинов и неговите съмишленици близо 300 атлети, сред които и някои от най-добрите планински и трейл български бегачи, изкачиха скоростно първенеца на Витоша планина точно в деня, в който отбелязахме 128 години организирано туристическо движение в България.

В Деня на туризма България чества 128 години от началото на организираното туристическо движение в страната.
По традиция празникът се провежда на близката до столицата ни планина Витоша, където на 27 август 1895 г. е осъществено първото масово туристическо изкачване на Черни връх.
Покоряването на най-високата точка на Витоша става след публикуването на фейлетон-покана "До софийските любители на българската природа" на писателя, общественик и основател на Организираното туристическо движение в България – Алеко Константинов-Щастливеца.

VITOSHA RUN 2023

Витоша Рън е състезание по планинско бягане в изкачване, със старт: София, НДК и финал: Черни връх.
Дължината е 18 км.
Изкачването от центъра на София до Черни връх под името "Витоша рън" за осма поредна година е част от „София – Европейска столица на спорта“.

Параметри на състезанието:

• Дата и място на провеждане: 27 Август 2023 г, София, 09:00 часа
• Организатор: Сдружение Маратон с партньорството на Столична община, Фондация София европейска столица на спорта, Български туристически съюз.
• Дисциплина: Състезание по планинско бягане в изкачване.
• Състезателни категории: Мъже и Жени, Младежи и Девойки до 20г., Ветерани 45+, 45, 50, 55, 60, 65, 70 г.
• Трасе: Старт: София, НДК (Източната част до билетния център), Финал: Черни връх;
• Дължина: 18 км, D+1734 м с 5 междинни контролни пунктa. Преминава по Моста на влюбените, пo централната алея на Южен парк, продължава по ул. Никола Крушкин, пресича Околовръстен път на кръговото с бул. Черни връх, зад Фантастико, по ул. Чемшир през Драгалевци, Посетителски център Витоша, пътеката за Черни връх, през Голи връх и Платотo до финала на Черни връх.

Контролни пунктове:

• КП 1 – „Южен парк” – 1.7км от старта, регистрира участници до 9:30 ч;
• КП 2 – „Хенрик Ибсен” – 3.6км, регистрира до 9:45 ч.;
• КП 3 – „Околовръстен път” – 5.4км, регистрира до 10:15 ч.;
• КП 4 – „Информационен център Витоша” – 8.3км, регистрира до 10:30 ч.;
• КП 5 – „Бай Кръстю” – 11 км, регистрира до 11:30 ч.;
• КП 6 – „Голи връх” – 13.5 км, регистрира до 13:00 ч.

Подкрепителни пунктове: Контролен пункт 4, Контролен пункт 6, Черни връх.

Такси за участие: от 35 до 60 лв, като победителите в предишни състезания от веригата при Мъже и Жени са освободени от такса с молба да подадат предварително заявка за участие.


Условия за участие:

• Неограничено, за физически и психически здрави хора от 15 до 70-годишна възраст;
• Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата преди, по време и след състезанието;
• Разходите по участието са за сметка на участниците.

Класиране и награди:

Индивидуално, по реда на финиширане. Купи за първите мъж и жена. Медали и материални награди за първите трима при Мъже и Жени; до 20 г.; над 45 г. Отделно медали за призьорите в останалите категории.
Всеки успешно завършил в контролното време участник ще получи медал, който се комбинира с такива от другите прояви от веригата в общ плакет.
Всеки участник ще получи на електронната си поща ваучер на стойност 15 лв. за Лефтеровата къща. Страхотно място за почивка в Родопите, която може да се комбинира с бягане и колоездене високо в планината.
Всеки успешно завършил в контролното време ще получи био веган шоколад Benjamissimo. 100% наслада. 100% чист. 100% произведен в България.
Един от успешно завършилите ще получи спортен часовник SUUNTO от магазини SPORT BOX по жребий и също преносима безжична батерия VARTA.

Награждаване:

Награждаването ще се извършва на финала, без наложителното присъствие на всички и без изчакване.

Допълнителна информация:

Осигурено е извозване на багаж на участниците от старта до финала на Черни връх.
След завършване на проявата за участниците е осигурен транспорт до старта в София с автобус, който ще тръгне от паркинга пред хотел Морени след 14:00 ч. при запълване на местата срещу стартов номер до автобусната спирка на кръговото на околовръстния път.
Същият автобус се връща за втори курс до старта при НДК. От паркинга до хотел Морени може също да се ползва градски транспорт с автобус 66.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Новини

Новини от Sportbox.bg🔶

Витоша рън 2023

Витоша рън 2023 София - Състезание по планинско бягане

Vitosha Run 2023 Sofia - Витоша Рън е състезание по планинско бягане в изкачване, със старт: София, НДК и финал: Черни връх. Дължината е 18 км. Vitosha Run 2023 Sofia - Витоша Рън е състезание по планинско бягане в изкачване, със старт: София, НДК и финал: Черни връх. Дължината е 18 км. 2023-08-28T10:17:00+03:00 Витоша рън 2023

<h2><span style="font-size: 12pt;">Витоша рън 2023 София - Състезание по планинско бягане от НДК до Черни връх.</span></h2> <p>Стотици любители на бягането се събраха в неделната сутрин, за да участват в традиционното планинско бягане "Витоша Рън".<br />На старта пред пред НДК участваха професионалисти и любители.<br />18-километровият маршрут до Черни връх е с 1734 метра денивелация.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/28710/files/image/ran-2023-sofia-sastezanie-po-planinsko-bagane-ot-ndk-do-cerni-vrah2.jpg" width="800" height="602" /></p> <p>За поредна година, в град София се проведе състезанието по планинско бягане Витоша рън.<br />Стотици бегачи и ентусиасти изкачиха Черни връх от Националният дворец на културата в София<br />Маратонът е с дължина 18 км. и събира хора от всякаква възраст, най-възрастният участник е Йордан Митев, който се включва за пети път и е на 74 години.<br />Настоящият скоростен рекорд при мъжете от 1 ч., 36 мин. и 45 сек. бе поставен през 2011 г. от Шабан Мустафа, а рекордът при жените от 1 ч., 54 мин. и 30 сек. е регистриран от Милка Михайлова също през 2011 г.</p> <p>Малко след 9.00 ч., преди Моста на влюбените беше даден стартът на традиционното планинско бягане &bdquo;Витоша Рън &ndash; от НДК до Черни връх".</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/28710/files/image/ran-2023-sofia-sastezanie-po-planinsko-bagane-ot-ndk-do-cerni-vrah3.jpg" width="800" height="450" /><br />По същото време към витошкия първенец потеглят два лъчеви похода от хижа &bdquo;Алеко&rdquo; и Златните мостове, а третият от с. Железница тръгва в 7.30 часа, като по този маршрут Алеко и доктор Тантилов за първи път изкачват Черни връх.<br />Кулминацията беше в неделя, на върха, където се състоя Национален туристически събор.<br />В него участваха представители на туристическите дружества, членове на БТС от цялата страна, както и държавни институции, за които развитието на туризма е приоритет.<br />Там беше и финалът на най-бързите в планинското бягане НДК - Черни връх.<br />На върха стотиците участници в планинското изкачване се включват сред хилядите, празнуващи традиционния Национален събор на Български туристически съюз.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/28710/files/image/ran-2023-sofia-cerni-vrah2.jpg" width="800" height="450" /></p> <p>Мария Николова, за четвърта поредна година, беше най-бърза от НДК до Черни връх. Шабан Мустафа е шампион при мъжете.<br />Рекордните над 300 атлети и няколко хиляди туристи изкачиха витошкия първенец, където БТС получи официален лиценз по време на Националния туристически събор.</p> <p><br />Мария Николова и Шабан Мустафа са шампионите и в тазгодишното скоростно изкачване на Витоша.<br />Двамата изминаха най-бързо 18-километровото разстояние от центъра на града до Черни връх.<br />За Мария това е четвърта поредна победа, докато за Шабан девета и втора поредна.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/28710/files/image/ran-2023-sofia-sastezanie-po-planinsko-bagane-ot-ndk-do-cerni-vrah-nagrazdavane2.jpg" width="800" height="600" /><br />Двамата поеха лидерството още след старта пред НДК и не го изпуснаха до финала.<br />Шабан стъпи на върха след 1.44:55 ч., докато Мария стори това за 2.14:38 ч.<br />Горещото време бе причина постиженията да са далеч от поставените през 2011 г. рекорди &ndash; при мъжете 1.36:45 ч. на самия Мустафа, а при жените 1.54:30 ч. на Милка Михайлова, която финишира трета.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/28710/files/image/ran-2023-sofia-sastezanie-po-planinsko-bagane-ot-ndk-do-cerni-vrah-nagrazdavane.jpg" width="800" height="450" /></p> <p>Ветеранът шампион Шабан Мустафа отново триумфира в планинското бягане от НДК до Черни връх, младата Мария Николова е първа при жените<br />По стъпките на Алеко Константинов и неговите съмишленици близо 300 атлети, сред които и някои от най-добрите планински и трейл български бегачи, изкачиха скоростно първенеца на Витоша планина точно в деня, в който отбелязахме 128 години организирано туристическо движение в България.</p> <p>В Деня на туризма България чества 128 години от началото на организираното туристическо движение в страната.<br />По традиция празникът се провежда на близката до столицата ни планина Витоша, където на 27 август 1895 г. е осъществено първото масово туристическо изкачване на Черни връх.<br />Покоряването на най-високата точка на Витоша става след публикуването на фейлетон-покана "До софийските любители на българската природа" на писателя, общественик и основател на Организираното туристическо движение в България &ndash; Алеко Константинов-Щастливеца.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/28710/files/image/ran-2023-sofia-cerni-vrah.jpg" width="800" height="450" /></p> <h2>VITOSHA RUN 2023</h2> <p>Витоша Рън е състезание по планинско бягане в изкачване, със старт: София, НДК и финал: Черни връх.<br />Дължината е 18 км.<br />Изкачването от центъра на София до Черни връх под името "Витоша рън" за осма поредна година е част от &bdquo;София &ndash; Европейска столица на спорта&ldquo;.</p> <h3>Параметри на състезанието:</h3> <p>&bull; Дата и място на провеждане: 27 Август 2023 г, София, 09:00 часа<br />&bull; Организатор: Сдружение Маратон с партньорството на Столична община, Фондация София европейска столица на спорта, Български туристически съюз.<br />&bull; Дисциплина: Състезание по планинско бягане в изкачване.<br />&bull; Състезателни категории: Мъже и Жени, Младежи и Девойки до 20г., Ветерани 45+, 45, 50, 55, 60, 65, 70 г.<br />&bull; Трасе: Старт: София, НДК (Източната част до билетния център), Финал: Черни връх;<br />&bull; Дължина: 18 км, D+1734 м с 5 междинни контролни пунктa. Преминава по Моста на влюбените, пo централната алея на Южен парк, продължава по ул. Никола Крушкин, пресича Околовръстен път на кръговото с бул. Черни връх, зад Фантастико, по ул. Чемшир през Драгалевци, Посетителски център Витоша, пътеката за Черни връх, през Голи връх и Платотo до финала на Черни връх.</p> <h3>Контролни пунктове:</h3> <p>&bull; КП 1 &ndash; &bdquo;Южен парк&rdquo; &ndash; 1.7км от старта, регистрира участници до 9:30 ч;<br />&bull; КП 2 &ndash; &bdquo;Хенрик Ибсен&rdquo; &ndash; 3.6км, регистрира до 9:45 ч.;<br />&bull; КП 3 &ndash; &bdquo;Околовръстен път&rdquo; &ndash; 5.4км, регистрира до 10:15 ч.;<br />&bull; КП 4 &ndash; &bdquo;Информационен център Витоша&rdquo; &ndash; 8.3км, регистрира до 10:30 ч.;<br />&bull; КП 5 &ndash; &bdquo;Бай Кръстю&rdquo; &ndash; 11 км, регистрира до 11:30 ч.;<br />&bull; КП 6 &ndash; &bdquo;Голи връх&rdquo; &ndash; 13.5 км, регистрира до 13:00 ч.</p> <p>Подкрепителни пунктове: Контролен пункт 4, Контролен пункт 6, Черни връх.</p> <p><strong>Такси за участие:</strong> от 35 до 60 лв, като победителите в предишни състезания от веригата при Мъже и Жени са освободени от такса с молба да подадат предварително заявка за участие.</p> <h4><br /><span style="font-size: 12pt;">Условия за участие:</span></h4> <p>&bull; Неограничено, за физически и психически здрави хора от 15 до 70-годишна възраст;<br />&bull; Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата преди, по време и след състезанието;<br />&bull; Разходите по участието са за сметка на участниците.</p> <h5><span style="font-size: 12pt;">Класиране и награди:</span></h5> <p>Индивидуално, по реда на финиширане. Купи за първите мъж и жена. Медали и материални награди за първите трима при Мъже и Жени; до 20 г.; над 45 г. Отделно медали за призьорите в останалите категории.<br />Всеки успешно завършил в контролното време участник ще получи медал, който се комбинира с такива от другите прояви от веригата в общ плакет.<br />Всеки участник ще получи на електронната си поща ваучер на стойност 15 лв. за Лефтеровата къща. Страхотно място за почивка в Родопите, която може да се комбинира с бягане и колоездене високо в планината.<br />Всеки успешно завършил в контролното време ще получи био веган шоколад Benjamissimo. 100% наслада. 100% чист. 100% произведен в България.<br />Един от успешно завършилите ще получи спортен часовник SUUNTO от магазини SPORT BOX по жребий и също преносима безжична батерия VARTA.</p> <h6><span style="font-size: 12pt;">Награждаване:</span></h6> <p>Награждаването ще се извършва на финала, без наложителното присъствие на всички и без изчакване.</p> <h6><span style="font-size: 12pt;">Допълнителна информация:</span></h6> <p>Осигурено е извозване на багаж на участниците от старта до финала на Черни връх.<br />След завършване на проявата за участниците е осигурен транспорт до старта в София с автобус, който ще тръгне от паркинга пред хотел Морени след 14:00 ч. при запълване на местата срещу стартов номер до автобусната спирка на кръговото на околовръстния път.<br />Същият автобус се връща за втори курс до старта при НДК. От паркинга до хотел Морени може също да се ползва градски транспорт с автобус 66.</p> <p><iframe width="1257" height="707" src="https://www.youtube.com/embed/rtemxPDQUTo" title="Витоша рън 2023 София Състезание по планинско бягане от НДК до Черни връх Vitosha Run 2023 Sportbox" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></p>

,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки